Amigurumi chibi usagi haakpatroon

Lees alles over het gratis haakpatroon van Amilishly: Chibi Usagi

Amilishly is een naam die synoniem is geworden met hoogwaardige amigurumi haakpatronen, en haar Chibi Usagi pop is daarop geen uitzondering. Deze schattige op Pasen geïnspireerde pop is het idee van Alexa Boonstra. Amilishly is een creatieve en getalenteerde kunstenaar die een passie heeft voor het haken en Amigurumi.

Amilishly: een van de eerste Nederlandse Amigurumi ontwerpsters

Alexa's reis met amigurumi begon in 2009 toen het ambacht nog relatief onbekend was in Nederland. Haar liefde voor Japan en alles wat daarmee te maken heeft bracht haar ertoe om de kunst van het haken van haar eigen amigurumi poppen te verkennen. Naast haar liefde voor manga was Alexa vastbesloten om de kunst van amigurumi onder de knie te krijgen, en haar Chibi Usagi pop is een bewijs van haar creativiteit en vaardigheid.

Wat de Chibi Usagi pop zo speciaal maakt is de aandacht voor detail die in haar ontwerp is gegaan. Van het schattige jurkje tot de verwisselbare konijnenoren, elk aspect van de pop is zorgvuldig gemaakt tot in perfectie. En het feit dat de pop is gemaakt zonder naaien maakt het een nog indrukwekkender prestatie.

Amigurumi haken met Amilishly

De Chibi Usagi pop is niet alleen een schattig en knuffelbaar stukje speelgoed. Het is ook een inspiratie voor ambitieuze amigurumi-kunstenaars die hun eigen unieke ontwerpen willen maken. Alexa's haakpatroon van gemiddeld niveau maakt gebruik van afkortingen, dus het is niet voor de complete beginner. Maar met een beetje geduld en oefening kan iedereen zijn eigen Chibi Usagi pop te maken.

Alexa's achtergrond als verpleegster lijkt misschien ver weg van de wereld van amigurumi. Juist die diversiteit maakt haar zo'n veelzijdige ontwerpster. Haar medeleven en zorg voor patiënten wordt weerspiegeld in de aandacht voor detail waarmee ze haar amigurumi patronen ontwerpt. Haar passie voor creativiteit is wat haar drijft om de grenzen te blijven verleggen.

Gratis haakpatronen van Amilishly

Dus, of je nu een fan bent van Japan of een liefhebber van amigurumi. De Chibi Usagi pop is perfect. Met Amilishly's gratis  haakpatronen en Alexa's deskundige begeleiding is het een stuk gemakkelijker om jouw amigurumi Chibi Usagi pop te maken. Bekijk alle gratis haakpatronen van Amilishly via: Amilishly patronen

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.