Sjaal haken - Mozaiek sjaal

Een sjaal haken, tips en 3 leuke haakpatronen

Een sjaal haken is een leuk en belonend klusje dat veel mogelijkheden biedt voor handwerksters van alle niveaus. De eerste stap van het haken van een sjaal is het kiezen van het juiste patroon. Goede patronen geven duidelijke instructies en handige diagrammen, waardoor het gemakkelijk te volgen en te begrijpen is. Het is ook belangrijk om een patroon te kiezen dat past bij jouw vaardigheidsniveau. Als je een beginner bent, kun je het beste beginnen met een eenvoudig patroon met basissteken. Naarmate je meer ervaring hebt, kun je overgaan op complexere patronen met verschillende texturen en patronen.

Een van de leukste dingen aan een sjaal haken is dat je er het hele jaar door plezier aan kunt beleven. Het haken van een sjaal in de winter is echter bijzonder lonend. Het koude weer kan het moeilijk maken warm te blijven, maar een gezellige en warme sjaal kan het verschil maken. Een handgemaakte sjaal kan een gevoel van comfort en warmte geven, zowel fysiek als emotioneel.

Wat voor soorten sjaals kan je haken? 

Voor het haken van een sjaal zijn er veel verschillende mogelijkheden. Een populaire optie is het haken van een driehoekige sjaal. Dit type sjaal wordt meestal van boven naar beneden gewerkt en heeft de vorm van een driehoek. Hij kan in verschillende soorten steken worden gemaakt en kan, afhankelijk van het gebruikte garen en patroon, op- of afgekleed worden. Een andere optie is een rechte sjaal haken. Deze sjaals worden van het ene uiteinde naar het andere gewerkt en zijn zeer geschikt om een specifiek steekpatroon of garen te laten zien. Hij kan ook op verschillende manieren worden gedragen, om de schouders of over de armen gedrapeerd.

Een halvemaans sjaal haken is ook een geweldige optie voor wie op zoek is naar iets anders. Het is een halfronde sjaal die meestal van boven naar beneden wordt gewerkt en een halvemaanvorm heeft. Ze zijn perfect om een speciale steek of garen te laten zien en kunnen op verschillende manieren worden gedragen. Een andere optie is een shawlette, een kleinere versie van een sjaal. Het is een perfecte optie voor wie een sjaal wil, maar zich niet wil toewijden aan een volledige sjaal. Shawlettes zijn ook zeer geschikt voor laagjes en kunnen bij verschillende outfits worden gedragen.

Kortom, het haken van een sjaal is een leuke en plezierige ervaring die een verscheidenheid aan mogelijkheden biedt. Of je nu op zoek bent naar een gezellige en warme sjaal voor de winter, of een delicate en lichte sjaal voor de zomer, er is een patroon en stijl die aan je wensen voldoet. Door het juiste patroon te kiezen, het juiste garen en de juiste haaknaald te gebruiken, en de tijd te nemen om van het proces te genieten, kunt u een mooie en unieke sjaal maken die jarenlang geliefd zal zijn.

 

Mozaiek sjaal van Op de haakwolk

Deze Mozaiek sjaal is gemaakt door Op de haakwolk en staat zowel in haar boek Mozaiek haken en is los te koop. 

Klik hier om naar het patroon te gaan: haakpatroon sjaal Mozaiek 
Of klik hier om naar het boek te gaan: Mozaiek haken door Op de Haakwolk 

 

Sjaal Autumn Dot van Studio Muis

Het is al even geen herfst meer. Maar dat maakt deze sjaal niet minder mooi of minder comfortabel. Deze leuke herfstige kleuren passen bij elke outfit en zorgen er voor dat je lekker warm blijft.

Het patroon is te vinden via de volgende link: naar haakpatroon

Sjaal Jolie van Juf Sas 

Een fleurige sjaal van Juf Sas. De verschillende soorten steken en kleuren maken het een feestje om deze sjaal te haken. 

Wil je deze sjaal graag haken? Koop dan hier het patroon los: Naar patroon

 

Back to blog