Eline - Het eindresultaat

Het eindresultaat

Ben je ook zo benieuwd naar het eindresultaat van het kussen? Ik was zelf heel benieuwd of het idee wat ik had ook echt ging lukken. En of het eruit zou komen te zien zoals ik het had bedacht. Misschien heb je de foto('s) al voorbij zien komen? Ik ben er in ieder geval super blij mee! Een kussen geïnspireerd op een kussen dat ik thuis op mijn klepbank heb liggen, met lekker fleurige kleurtjes. Maar eerst zal ik nog even vertellen hoe ik de andere kant van het kussen heb gemaakt en wat ik met de rand heb gedaan.

De vorige keer schreef ik dat ik de andere kant van het kussen met granny squares wilde gaan maken. Ik heb 16 granny squares gemaakt, allemaal in dezelfde kleurvolgorde. Lekker simpel, maar met een mooi resultaat vind ik zelf. Zo is het een mooi rustig geheel. Ik heb de vierkanten aan elkaar gemaakt met halve vasten in de kleur Brick, dat staat leuk voor het contrast en past ook bij de retro uitstraling. Omdat je bij de granny squares wat open ruimtes /gaten hebt, heb ik er een lap witte stof achter genaaid (met de hand). Dat vind ik zelf wat mooier en nu zie je straks het binnenkussen niet zo zitten.

 

De rand

En dan nu de rand. Tsja… wat doe ik nou met al die de draaduiteindes?! Ik bedacht: als ik nou een rand haak om het mozaïekgedeelte en een rand om de granny squares, en beide delen met nog een rand aan elkaar haak… Dan zijn alle draadjes mooi weggewerkt aan de binnenkant van het kussen. Dus ik heb alle draadjes kort geknipt; wel eerst knoopjes erin gemaakt zodat ze goed vastzitten. Ik ben aan de zijkanten eerst een toer halve vasten gaan haken in de eerste steken van de mozaïekrijen. Daarna heb ik in de achterste lussen van de halve vasten, vasten gehaakt (de boven- en onderkant hadden al een rij vasten). En daarna heb ik het hele kussen rond stokjes gehaakt. De draadeindes zitten nu mooi weggewerkt achter de stokjes. Bij de granny squares heb ik eerst aan alle zijden een toer vasten gehaakt en daarna een toer met stokjes.

Ik heb de twee delen aan elkaar gemaakt met de kreeftsteek. Je haakt vasten, maar dan de andere kant op. In mijn geval met de klok mee. Je krijgt dan een subtiel ribbelrandje. Toen ik nog één zijde moest haken, heb ik het binnenkussen erin gestopt en het laatste stuk aan elkaar gehaakt. En tadaa, het kussen is af! Yes, gelijk even kijken hoe het staat bij mijn rotan stoeltje, waar ik het kussen voor gemaakt heb. Hij past er perfect bij! Oja, vergeet ik bijna de naam van het kussen te vertellen. Dat is de ‘Retro squares cushion' geworden. Of in het Nederlands: Retro vierkanten kussen. In het Engels klinkt het wat leuker toch?!

Meestal als ik kussentjes maak, naai ik er een rits in. Als ik de hoes dan zou willen wassen, kan ik makkelijk het binnenkussen eruit halen. Maar ik zag dat bij deze hoes niet zo zitten, aangezien het garen wat dikker is en ik niet weet of de naald van de naaimachine daarvoor geschikt is. Zo ervaren ben ik namelijk niet met een naaimachine, haha. Dit keer heb ik een binnenkussen gepakt dat ook in de wasmachine kan; mocht ik het kussen dan eens willen wassen, kan dat (op een lage temperatuur).

 

Uitwerken patroon

Nu kan ik het patroon gaan uitwerken. Op de site van Stitch fiddle had ik al een telpatroon gemaakt voor het mozaïekgedeelte. Dat is heel handig om te gebruiken tijdens het haken, je ziet precies welke kleur je moet gebruiken. Wist je trouwens dat je op deze site allerlei haakdiagrammen kunt maken? Echt heel handig. In mijn schriftje heb ik, tijdens het haken, tussendoor notities gemaakt. Dat komt nu goed van pas. Ook heb ik verschillende foto's gemaakt die ik kan gebruiken bij het patroon

Het patroon van de Retro squares cushion komt binnenkort beschikbaar op de site van Yarnsea. Je kan hier binnenkort namelijk je eigen haakboek samenstellen met haakpatronen van verschillende ontwerp(st)ers, hoe leuk is dat?! Je kan mijn patroon dus ook toevoegen aan je samengestelde haakboek. Mocht je interesse hebben in een los haakpatroon (een PDF-bestand), dan kan je mij altijd een berichtje sturen, via de mail: info@allerleimooisvaneline.nl of Instagram: @allerleimooisvaneline. Hier deel ik de komende tijd nog meer foto's van het kussen en laat ik weten wanneer het patroon beschikbaar is.  

 

Houd mijn Instagram en de site van Yarnsea dus in de gaten! Ik ben benieuwd wat jij van het kussen vindt! In welke kleurencombinatie zou jij het kussen maken?

 

Groetjes,  

Eline

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.