Eline - Het eindresultaat

Het eindresultaat van de omslagdoek

Allereerst wil ik je een mooi,gezond en creatief 2022 toewensen!

De afgelopen weken ben ik verder gegaan met de omslagdoek en hij is af! De vorige keer schreef ik dat ik hem lekker groot wilde maken, dat is helaas niet helemaal gelukt. Of nou ja, hij had ietsjes groter gemogen van mij. Ik had 3 bollen van de kleur Off White (de basiskleur) besteld en gegokt dat het wel genoeg zou zijn. Toen ik met het derde bolletje bezig was, zag ik hem kleiner en kleiner worden en voelde ik het al aankomen, dat ik net niet genoeg zou hebben. Ik twijfelde of ik er nog een bolletje bij zou bestellen. Uiteindelijk heb ik het toch bij drie bollen gelaten.

 

Als je het echt als omslagdoek voor om je schouders wil dragen, is het groot genoeg. Als je de omslagdoek als sjaal wil dragen, met de punt aan de voorkant, valt de punt wel lekker ruim. Maar de driehoek had iets breder gemogen, zodat de twee punten aan de buitenkanten ook wat langer zouden zijn. Ach ja, door te doen leer je en voor mij is het iets waar ik de volgende keer rekening mee kan houden. Voor het patroon maakt het niet uit. Daarin beschrijf ik dat je de omslagdoek zo groot kan maken als je zelf wilt, de toeren herhaal je elke keer. Voor een ruime omslagdoek adviseer ik vier bollen Off White te gebruiken.

 

Na het haken ben ik de omslagdoek eerst gaan blocken, hierdoor komt het mooi in vorm. Ik doe dit meestal door het werk op een foam mat/yogamatje te spelden en goed nat te spuiten.

Daarna ben ik de franjes gaan maken. De draadjes aan de zijkanten heb ik om en om afgehecht, de anderen heb ik laten zitten en op deze plekken de franjes gemaakt. De vorige keer schreef ik dat ik nadacht over een naam voor de omslagdoek. Ik blijf toch bij de laatste optie die ik had bedacht; 'De Color popping bobbles shawl'. Ik ben ook wel benieuwd hoe de omslagdoek eruit komt te zien in andere kleurencombinaties. Het heeft een retro uitstraling gekregen en door de afwisseling van bolletjes en hokjes geeft het een leuk effect. De achterkant ziet er ook nog wel mooi uit vind ik. Ik ben blij met het eindresultaat! Hoe vind jij hem geworden?

 

Zelfstandig ondernemer

Ik ben al aan het nadenken over een volgend ontwerp. Maar voordat ik met iets nieuws begin, vind ik het wel fijn om eerst het patroon van de omslagdoek te hebben uitgewerkt. Dat is vaak nog best een klusje. Het is even de vraag of ik de komende tijd aan haken en bloggen toekom. Ik heb namelijk allemaal spannende en nieuwe plannen voor de komende maanden. Ik ga starten als zelfstandig ondernemer en ik ga een korte opleiding volgen. Heel veel zin in, maar je zal vast begrijpen dat hier veel tijd en energie in gaat zitten. Sowieso zal ik na de wat grotere projecten, het kussen en de omslagdoek, kiezen voor iets kleinere projecten. Aan ideeën ontbreekt het in ieder geval niet. Ik houd je op de hoogte!

 

Groetjes,

 

Eline

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.