Eline - Nieuw ontwerp

Een nieuw ontwerp

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de leuke reacties op het Retro Squares Cushion. Ik heb het patroon bijna uitgewerkt, maar moet nog wat puntjes op de i zetten. Zodra het patroon beschikbaar is, laat ik het weten op mijn Instagram-account. Misschien heb je al gezien dat ik het kussen een tweede keer aan het maken ben, in een andere kleurencombinatie: Tropical Green en Mint, met als accentkleur Curry. Ik ben dol op deze kleuren! Bij het patroon krijg je trouwens een overzichtje van kleurencombinaties waarin je het kussen ook zou kunnen maken. Voor als je inspiratie zoekt. Handig toch?!

 

Omslagdoek

Ondertussen ben ik ook begonnen aan een nieuw ontwerp. Ik had al ideetjes voor een omslagdoek en voor een wandhanger. In een poll in mijn stories vroeg ik jullie: waar zal ik voor gaan? De meeste stemmen gingen naar de omslagdoek. Dat past natuurlijk goed bij de herfst en de koudere dagen die eraan komen, dus ik heb iets heel leuks bedacht. Al zeg ik het zelf. Mijn inspiratie haalde ik vooral uit een oude foto van een deken, die ik een keer op Pinterest tegenkwam. De foto heeft een beetje een jaren '70 sfeertje. De deken had een combinatie van filetgehaakte open hokjes en verschillende kleurblokken van rijen met bobbels. Lastig uit te leggen, maar ik vond het door de afwisseling een erg leuke uitstraling hebben.

 

 Inspiratie voor de vorm en de kleuren die ik wil gebruiken, haalde ik uit een driehoekige omslagdoek die ik eens kocht bij een vintage winkeltje, in de kleuren crème en roestbruin. Voor mijn ontwerp vind ik het leuk om de herfsttinten rood, bruin en oranje te gebruiken. Niet alleen omdat het bij het seizoen past, maar ook omdat ik die warme kleuren mooi bij elkaar vind staan. En ja, ik ga weer een beetje voor een retro look. Het wordt - net als de omslagdoek die mij inspireerde - een driehoekige omslagdoek en ik wil iets gaan doen met franjes; dat lijkt me wel leuk om het plaatje compleet te maken.

 

Eerst ben ik weer wat gaan brainstormen en heb ik wat steekwoorden opgeschreven. Daarna ben ik schetsen gaan maken en al snel wist ik wat voor soort patroon ik wil gaan gebruiken. Ik heb wat garen bij elkaar gezocht om wat proeflapjes te maken, om eerst eens te kijken hoe mijn idee er in het echt uitziet. Ik maakte eerst een vierkant lapje en ben toen gaan kijken hoe ik dat in de vorm van een driehoek zou kunnen maken. Het lukte me al snel om een goede verhouding te vinden. Het wordt een omslagdoek met een simpele basis en verrassende color pops. Ben je al nieuwsgierig?

 

Garen

Toen ik wist wat voor ontwerp ik wilde gaan maken, kon ik op zoek gaan naar garen. Het liefst gebruik ik zacht en soepel garen, niet al te dik. Meestal gebruik je een omslagdoek regelmatig, waardoor het fijn is als je het garen makkelijk kunt behandelen en het niet teveel pluist. Ik zat te denken aan merino- of alpacawol. Het liefst zie en voel ik het garen eerst, voordat ik het koop. Daarom koop ik garen liever niet online, ook omdat op een beeldscherm de kleuren anders kunnen uitvallen. Toch heb ik dit keer de gok gewaagd en het garen bij een webshop besteld. Ik zag namelijk een leuke aanbieding langskomen en zag gelijk dat het te krijgen is in verschillende mooie herfsttinten. Bovendien stond er een uitgebreide beschrijving bij én veel foto's, ook van items die met dat garen waren gemaakt. Dat gaf een goed beeld. Bij andere merken kon ik niet de kleuren vinden die ik zocht, of ze waren veel duurder.

 

Ik koos het Easy Care-garen van Hobbii, 100% merinowol, geschikt voor naald 3 tot 3,5. Het is lekker zacht, jeukvrij en geschikt voor dagelijks gebruik. Je kan het wassen op 40 graden. Voor de basis van de omslagdoek koos ik de kleur Off White, en voor de color pops de kleuren Dark Rusty, Red Ochre en Burnt Sienna. Mooie rood, roestbruin, oranje tinten.

 

Ik heb al een klein beginnetje gemaakt en word er erg enthousiast van. Het patroon haakt heerlijk weg. Het is een partroonherhaling waarbij je in elke toer een paar steken meerdert. Soms moet je wel even goed tellen, maar het is niet al te ingewikkeld denkwerk. Een heerlijk project om mee aan de slag te zijn nu het buiten steeds donkerder en guurder wordt. Ik ga er lekker mee door. Ondertussen maak ik wat aantekeningen voor het uitwerken van het patroon. Op de foto zie je een klein voorproefje. Ik kijk er naar uit het eindresultaat met jullie te delen!

 

Tot de volgende blog (...of op Instagram @allerleimooisvaneline)!

 

Warme herfstgroetjes,

Eline

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.