Het einde van het jaar

Het einde van het jaar

Mijn eigen haakboek

Daar ben ik weer met een nieuw blog. En wat is de tijd toch snel gegaan! Ik heb mijn boek Mozaïek haken uitgebracht bij Yarnsea en heb met hun op de Kreavak mogen staan. Dat was ontzettend leuk! Leuke mensen ontmoet en een gezellige dag gehad.


Volgende week heb ik nog een klein boekfeestje en dan heb ik weer meer tijd om na te denken over van alles en.... een volgend boek ;-) En ik ga denken aan de decembermaand.

December
Eerst hebben we natuurlijk Sinterklaas. Maar daar is elk jaar zoveel commotie over, dat ik het minder leuk begin te vinden. En dat is jammer. Ik heb namelijk heerlijke herinneringen aan dit feest. Ook kun je in september de eerste pepernoten al vinden in de winkels. Lekker zijn ze hoor, maar dat vind ik echt nog wat te vroeg.
En aan het eind van de maand volgt kerst. Kerst vind ik altijd een bijzondere periode. Ik denk, even extra, aan de mensen die niet meer bij me zijn. En als ik in het donker naar huis rijd, verheug ik mij op de kaarsjes die ik straks kan branden. Als het koud is fantaseer ik over die lekkere grote kop chocolademelk met slagroom. En niet vergeten de kerstliedjes die je gezellig op de radio hoort (ja, ik heb de hele dag die ene zender opstaan in de auto waar je alleen maar kerstliedjes hoort, lekker meezingen!). Een kerstboom, al die lichtjes in het donker, ik kan er zo van genieten. Ook kun je de hele maand december weer allerlei kerstfilms zien op t.v. Ze beginnen en eindigen bijna allemaal hetzelfde, maar toch blijft het zo leuk om te kijken. Heerlijke avondjes blijven dat.

Maar ergens in september of oktober.... dan begin ik al na te denken over een
adventskalender. Een adventskalender vind ik ontzettend leuk! Elke dag een pakje open maken, elke dag een klein feestje. Dus ik begin op tijd met het kijken wie er allemaal een adventskalender aanbieden en welke mij het meeste aanspreekt. En dan kijk ik natuurlijk naar de kalenders die met haken of garens te maken hebben. Deze vind je bij veel grote handwerkwinkels. Anderen zijn ook leuk, maar daar zoek ik natuurlijk niet naar als haakverslaafde haha.

Adventskalender

Ben jij al bekend met adventskalenders? Ze zijn er echt in diverse soorten en maten, maar vooral ook in verschillende prijsklassen. De kalenders die gevuld zijn met “haakspullen” zijn meestal wel prijzig en lopen tegen de honderd euro. Best heel veel geld, zeker in deze tijd met al die prijsstijgingen. En de kalenders met garens zijn vaak nog duurder. Maar tot nu toe heb ik mezelf elk jaar een adventskalender als kadootje gegeven. Gewoon omdat het kon en ik er heel blij van werd. Maar ik begrijp ook dat heel veel mensen dat niet kunnen kopen. En nu moet ik zeggen, dit jaar heb ik er ook nog geen één besteld. En waarom niet? Ik ben heel kieskeurig dit jaar. Ik heb voldoende garens in voorraad en alle

handigheidjes die je kunt gebruiken heb ik eigenlijk ook al. Elke dag een kadootje uitpakken is wel heel erg leuk. En toch, denk ik dat ik het dit jaar niet ga doen.

Maar een adventskalender hoeft niet duur te zijn!. Weet je dat je ook zelf makkelijk een adventskalender kunt maken? Of haken. Restjes garen zijn hier ideaal voor. Want het hoeft natuurlijk ook niet altijd rood, wit en groen te zijn.
Op internet kun je verschillende patronen vinden. Je kunt bijv. zakjes haken en hierop een nummer borduren. Of je kunt een koord punninken (er bestaan ook punnikmolentjes voor) en dit gebruiken voor de letters. Je kunt een wandkleed maken met zakjes en allerlei kerstfiguren erop. Maar er zijn ook patronen van een adventsster of adventsboom. En dat is natuurlijk ook leuk. Je maakt zo je eigen adventskalender en in elk zakje stop je een klein kadootje of snoepje. En het hoeft dan helemaal niet duur te zijn. Het uitpakken of open maken van het vakje of zakje is al een feestje op zich. Dus laat je creativiteit erop los!

Ik ben benieuwd naar óf jullie een adventskalender maken of kopen, laten jullie het me weten? En mocht ik nog overstag gaan, dan horen jullie het van mij.

Creatief liefs,


Dorine
@opdehaakwolk

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.