Maak kennis met Dorine

Ik ben Dorine

Wat leuk! Ik mag jullie maandelijks gaan meenemen op ”mijn haakwolk”, maar niet voordat ik mij natuurlijk eerst aan jullie heb voorgesteld.

Ik ben Dorine, moeder van 3 kinderen, oma van 1 kleinkind en ik woon onder de rook van Rotterdam. Ik werk in het onderwijs en ben blij met de vele vakantiedagen want dat betekent voor mij….extra haaktijd. Daarnaast ga ik graag naar de film of theater en geniet ik zeer graag en regelmatig van een high tea.

Je zou mij kunnen kennen van de HaakSTER 2020 of van mijn instagram-account @opdehaakwolk of wellicht ben je al eens één van mijn ontwerpen ergens tegen gekomen.

 

Haakstart

In 2012 ben ik begonnen met haken. Vroeger had ik meer met breinaalden en borduren maar, op zoek naar een regelmatig rustmoment, leek “iets” haken mij wel leuk. Had ik ooit gehaakt? Mmm, nee, volgens mij niet. Ik kan me niet herinneren dat ik het van iemand heb geleerd. Mijn eerste haakwerk was een pakketje om een mandje te haken. Dik t-shirt garen met een houten haaknaald. Op het werk hadden alle meiden van de afdeling dit pakket gekocht. En in de pauze gingen we met z’n allen aan de slag. Ik weet niet of iedereen het mandje heeft afge(h)maakt maar dit was het begin. Voor mij smaakte dit naar meer.

Op internet vond ik ergens hoe ik een granny kon haken en daar ben ik mee begonnen. Ik weet het nog….104 vierkantjes in de kleuren wit, roze, licht- en donkergrijs. En tot mijn verbazing haakte ik deze vierkantjes nog redelijk snel tot een deken. Voor al mijn kinderen wilde ik een deken haken, dus ik haakte er nog 2. En daar bleef het niet bij. Ik haakt hierna nog 3 dekens en was niet meer te stoppen. Het haken ging tot mijn dagelijkse activiteiten horen. Oja, en bij 5 dekens is het overigens ook niet gebleven haha.

 

Social media

Omdat ik meedeed met de HaakSTER ben ik op instagram terecht gekomen en jee, dat is ook een hele wereld vol ideeën! Als je niet uitkijkt zit je hier uren te kijken, te lezen en nieuwe inspiratie op te doen. Soms vind ik de tijd dat het inneemt wel zonde, want dat is eigenlijk verloren haaktijd. Althans zo voelt het voor mij. En ik heb het gevoel dat ik nog continue posts mis van mensen. Op Facebook post ik eigenlijk niets maar op Instagram wel. Het is leuk om anderen te laten zien wat je hebt gemaakt en ik vind het nog leuker om te zien als mensen een ontwerp van mij hebben gemaakt. Dus probeer ik mij te beperken tot elke dag een uurtje insta. Maar eerlijk, dat uurtje is wel snel voorbij.

Eerst heette ik @pien_haakt op instagram maar die naam vroeg vaak om uitleg. En omdat ik steeds vaker ontwerp vond ik het leuk om een nieuwe naam te bedenken en een logo te laten maken. En dat is dus @opdehaakwolk geworden. Omdat als ik aan het haken ben, eigenlijk een beetje in mijn eigen wereldje zit, of anders gezegd, op m’n haakwolkje zit. Vooral bij het haken van repeterende toeren. Ik kan dan heerlijk wegdromen en denken aan alles wat ik nog wil maken. En geloof me, dat is heel veel. Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd. Alleen die tijd he, een chronisch tekort heb ik hiervan. Als je die toch eens kon kopen…

 

Ontwerpen

Ik ben nu (bijna) elke dag bezig met ontwerpen. Dat vind ik echt zo leuk om te doen. Mijn ideeën die ik in mijn hoofd heb om te kunnen zetten tot een haakproject, dat is een heel leuk proces. En alles vind ik ook leuk om te haken. Oké, amigurumi is wel een beetje in de minderheid, omdat ik toch de dekens, sjaals en kussens het leukste vind om te haken. Maar ik ben nu toch ook weer bezig met wat leuks. En vanaf nu ga ik jullie dus ook in mijn blogs meenemen naar mijn “haakwolk”. Heel leuk dan ook dat je dit blog heb gelezen en ik hoop tot de volgende maand!

 

Lieve groetjes,

Dorine

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.