Maak kennis met Ebrine

Even voorstellen

Hallo.

Graag stel ik mijzelf voor. Ik ben Ebrine, en woon met man, 2 dochters en teckel Simon in Zoetermeer.

Ik haak sinds eind 2016. Op aanraden van een collega, die ook haakte, ben ik eens via YouTube filmpjes gaan bekijken. Ik had nog nooit gehaakt, dus vond het best een dingetje. Ik dacht namelijk dat ik het niet kon. Ik had nog een haaknaald en wat wol liggen en ben gaan oefenen. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en ben ik op internet gaan zoeken naar gratis haakpatronen. Ik kwam een patroon van een lammetje tegen. Niet het meest makkelijke patroon om mee te beginnen, maar ik heb doorgezet en het lukte.

Dit was het begin van mijn haak avontuur.

 

@kroeliez

Aangezien ik eigenlijk bijna dagelijks haak, vond ik het leuk om al mijn haakwerk te delen met anderen. Ik heb een account geopend op Facebook en een account geopend op Instagram. Eerst onder de naam Ebrine. Maar ik wilde eigenlijk een leuke naam voor dit account. Uiteindelijk is dit dus Kroeliez geworden. Ik haak voornamelijk amigurumi. Maar ook dekens, bijtringen/rammelaars en sleutelhangers. Soms verkoop ik wat uit voorraad en af en toe krijg ik het verzoek om iets te haken.

Haken werkt voor mij als therapie en is ontspannend.

 

@troostknuffelsnederland

Een aantal maanden, nadat ik was gestart met haken, kwam ik in contact met iemand die knuffels haakte voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of op de SEH komen. Mijn dochters waren inmiddels al voorzien van een aantal, door mij gehaakte, knuffels, dus ik kreeg al een aardige voorraad. Ik heb toen een aantal knuffels gedoneerd voor dit goede doel. Al gauw gaf diegene aan er mee te willen stoppen. Ik heb toen het stokje van haar overgenomen. Ik beheer nu dus Troostknuffels-Nederland. Er is zowel een account op Instagram als op Facebook.

We haken nu alleen voor de kinderen van het ziekenhuis waar ik werk. Ik ontvang regelmatig, door anderen, gehaakte knuffels en die lever ik met regelmaat af bij het de kinderafdeling en de SEH. Heel dankbaar en leuk om te doen.

 

Ontwerpen

Begin dit jaar heb ik meegedaan aan een ontwerp-wedstrijd van een bekende wolwinkel. Ik had nog nooit een amigurumi ontworpen. De opdracht was, om met een bolletje zwart, wit en oranje garen en 2 bijtring-zwemvliezen een ontwerp van een pinguïn te maken. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb hieraan mee gedaan. Ik kwam door de eerste selectie heen en uiteindelijk, met behulp van de stemmen van het publiek, heb ik deze ontwerp-wedstrijd gewonnen.

Sindsdien heb ik de smaak van het ontwerpen te pakken. Ik heb ook een eendje ontworpen en ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van weer een nieuw patroon. De ontwikkelingen hiervoor, zijn binnenkort ook via deze blog te volgen.

 

Creatieve groet, Ebrine

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.