Maak kennis met Eline

Wie ben ik?

Hé hoi. Graag stel ik mezelf even voor. Ik ben Eline, 36 jaar en ik woon samen met mijn man Gertjan in Zwolle. Van jongs af aan ben ik al creatief bezig. Ik was altijd wel aan het kleuren, iets aan het knutselen of maken. Rond mijn dertiende heb ik leren haken van mijn moeder, het leek me leuk om mijn eigen sjaal te haken en dat was dan ook mijn eerste haakproject. De sjaal begon mooi breed en eindigde steeds iets smaller, haha, misschien iets wat meer beginnende haaksters herkennen?! Maar gelukkig zag je daar niet veel van als je de sjaal om had.

In mijn studententijd heb ik veel gehaakt. Dingetjes voor mijn eigen studentenkamer en voor anderen kussenhoesjes en een deken. Ik vond het vooral leuk om steken te leren en uit te proberen. Soms maakte ik iets volgens een patroon en soms prutste ik wat en bedacht ik zelf iets. Dan ging ik net zo lang door totdat ik er tevreden mee was.

Toen ik aan het werk ging, had ik niet veel tijd meer om creatief bezig te gaan. En er zijn momenten geweest dat ik er tegenop zag en geen zin had om iets te maken. Ik was oververmoeid, er waren geen ideeën en vond het al een gedoe om materialen bij elkaar te zoeken. Hier moest verandering in komen! Want ik wist ook dat, als ik er ruimte en tijd voor ging maken, de creatieve flow vanzelf wel weer terug zou komen. Twee jaar geleden heb ik de draad, letterlijk en figuurlijk, weer opgepakt.

 

@allerleimooisvaneline

Toen ik weer eens een haaknaald in mijn handen had, begon het weer te kriebelen en kreeg ik gelijk zin om weer eens iets te gaan haken. En vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt!

Het leek me leuk om mijn creaties te delen met anderen en om andere creatievelingen te volgen om inspiratie op te doen. Ik ben toen mijn Instagram-account @allerleimooisvaneline begonnen.  Er ging een wereld voor me open, zeg. Zoveel leuke creatievelingen die mooie dingen maken. Zo leuk om al die creaties te zien! Ik hoop zelf ook anderen weer te inspireren. Ik houd ervan om mezelf uit te dagen en steeds meer verschillende technieken en steken te leren. Ik ben o.a. aan de slag gegaan met amigurumi, met entrelac-haken, filethaken, de tapestry-techniek en reliëfstokjes. Het is zo leuk dat je zoveel kanten op kan met haken.

 

Haakpatronen ontwerpen

Wat ik het leukst vind om te haken zijn accessoires en homedecoratie-items. Ik houd ervan om te spelen met kleur en kleurencombinaties. Een paar maanden geleden ben ik begonnen om mijn eigen haakpatronen te ontwerpen. Tot nu toe heb ik een vlaggenlijn en een sjaal ontworpen. De komende tijd wil ik nog meer gaan ontwerpen en kunnen jullie mijn ontwerp- en haakavontuur volgen bij Yarnsea. Ben je benieuwd naar het verhaal achter mijn haakpatronen? Ik neem je graag mee in mijn proces.

 

Creatieve groetjes, Eline

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.