Op mijn haakwolk

Op mijn haakwolk

Vol ideeën 

Hoe moeilijk is het toch om een onderwerp voor een blog te kiezen. Als haakster en ontwerpster is mijn hoofd altijd overvol met ideeën. De hele dag springt het daarboven van de hak op de tak, zoals het spreekwoord zegt. In de raarste dingen, blaadjes of gebouwen, zie ik vormen. En die vormen vervormen zich dan weer in mijn hoofd naar allerlei ideeën. En het is niet zo dat het dan maar meteen tot een ontwerp ontpopt. Nee, dat duurt nog dagen, zo niet weken.

 

Adem in, adem uit

Overdag moet ik ook werken, dus dat scheelt, dan heb ik een beetje afleiding haha. En ‘s avonds als ik aan het haken ben, dan gaat het ook nog wel. Zeker als ik aan een nieuw ontwerp bezig ben of een patroon moet tellen. Dat is wel goed voor mijn brein. Want dan lijkt het even wat rustiger te zijn. Ik zeg met nadruk lijkt, want die radertjes in mijn hoofd lijken wel nooit stil te staan. Maar als ik in bed lig, dan begint het feest pas echt. Ik probeer er niet aan te denken, want ik wil in slaap vallen. Rustig liggen, diep ademhalen. Maar nee, die gedachten vullen mijn hoofd en het lijkt dan ook of ik opeens diverse projecten zo gehaakt heb.

 

Tijdnood!

Op de een of andere manier heeft het overdag altijd meer tijd nodig ;-). Hebben jullie daar ook last van? In gedachten ga ik na welke bolletjes ik nog heb liggen, hoe ik deze kan combineren en vooral ook of ik dan voldoende in voorraad heb. Anders betekent dat een ritje naar de wolwinkel. Wat overigens erg overbodig is, omdat ik nog zoooo vreselijk veel garen heb liggen. Ik kan wel een eigen winkeltje beginnen! Maar goed, een bezoek naar de wolwinkel is ook erg gevaarlijk voor mij. Ik neem óf meer mee dan ik nodig heb óf ik krijg daar spontaan nieuwe ideeën waarvoor ik dan ook echt nu dat garen ook mee moet nemen. Pffff. Het zou een uitje moeten zijn, maar meestal vind ik het toch erg vermoeiend. Teveel prikkels? Mmmm, zou dat het zijn? Ik weet het niet, want ik word ook altijd wel weer heel erg blij van al die bolletjes. Lekker voelen, kleuren bij elkaar leggen van wat de mooiste combinaties zijn voor het project wat ik zou willen maken. Maar ook dat kan weer veranderen als ik de bolletjes eenmaal in huis heb.

 

Keuzestress

De laatste tijd probeer ik toch echt niet teveel te kopen en ook aan het ontwerpen te gaan met de bolletjes die ik in huis heb. Oké, dan moet ik soms ook nog wel een paar bolletjes bijkopen maar dan gaan er toch meer van de voorraad af dan dat er bij komen. En ik ben al helemaal trots als ik een wolwinkel kan uitlopen met alleen de bolletjes die ik dan ook echt nodig heb. Maar weet je hoe moeilijk dat is voor mij? Maar wellicht heb jij of herken je dit “probleem” helemaal niet. Dan moet ik zeggen dat ik wel een klein beetje jaloers op je ben hoor. Want volgens mij geeft dat veel meer rust in je hoofd. Dan heb je waarschijnlijk geen keuzestress en geen hele voorraden in huis. En ik zal je verklappen…. voor de rust in mijn hoofd ben ik begonnen met haken. Best komisch toch.

 

Rust?

Het haken, vooral de dekens, leek mij erg zen. Repeterende toeren, eindeloos haken op de bank, uren lang. Ja, ik was ervan overtuigd dat deze hobby mij rust zou geven. Maar ja, eigenlijk is het ook geen hobby meer, meer een verslaving. En sinds ik het ontwerpen heb ontdekt, haak ik nog net iets meer dan eerst. En is dat erg zul je denken? Nee, dat denk en vind ik niet. Ik zit alleen vaak “op mijn haakwolk”. Dat is misschien soms wat ongezellig voor manlief. Maar ook hij verveelt zich niet met allerlei bezigheden. En hij vindt het alleen maar leuk voor mij. Lief toch? En dat het iets minder rustig is, dan ik van te voren had bedacht, dat neem ik er voor lief bij. Daarentegen staat teveel leuks. Dus laat mij maar lekker! En je ziet, een onderwerp voor een blog is er dan toch opeens.

 

Creatief liefs,

Dorine

Back to blog

1 comment

Wat leuk Dorine om dit te lezen dat je ook in een wolwinkel een bol kunt kopen. Ik probeer dat ook en nu maak ik een lijstje en ga ik pas als ik het echt nodig heb. Bij pakketten net als jouw kussen Fleur vind ik dat makkelijker als in mijn eigen voorraad spitten. Leuk en lief dat je man je steunt bij je"verslaving" Ik volg je ook al lang op insta vanaf de Haakster en zoals je weet altijd op jou gestemd. Succes met alles, waar je mee bezig bent Coby♥️

Coby de Crom

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.