Eline - Het overlijden

Het gedeelte van de omslagdoek

Allereerst wil ik je een mooi,gezond en creatief 2022 toewensen!

De afgelopen weken ben ik verder gegaan met de omslagdoek en hij is af! De vorige keer schreef ik dat ik hem lekker groot wilde maken, dat is helaas niet helemaal gelukt. Of nou ja, hij had ietsjes groter gemogen van mij. Ik had 3 bollen van de kleur Off White (de basiskleur) besteld en gegokt dat het wel genoeg zou zijn. Toen ik met het derde bolletje bezig was, zag ik hem kleiner en kleiner worden en voelde ik het al aankomen, dat ik net niet genoeg zou hebben. Ik twijfel of ik er nog een bolletje bij zou bestellen. uiteindelijk heb ik het toch bij drie bollen gelaten.

Als je het echt als omslagdoek voor om je schouders wilt dragen, is het groot genoeg. Als je de omslagdoek als sjaal wilt dragen, met de punt aan de voorkant, valt de punt wel lekker ruim. Maar de driehoek had iets breder gemogen, zodat de twee punten aan de buitenkant ook wat langer zouden kunnen zijn. Ach ja, door te doen leer je en voor mij is het iets waar ik de volgende keer rekening mee kan houden. Voor het patroon maakt het niet uit. Onderschrijf ik dat je de omslagdoek zo groot kan maken als je zelf wilt, de toeren herhaal je elke keer. Voor een ruime omslagdoek adviseer ik vier bollen Off White te gebruiken.

Nadat het haken ben ik de omslagdoek eerst gaan blokkeren, komt het mooi in vorm. Ik doe dit zelden door het werk op een schuimmat/yogamatje te spelden en goed nat te spuiten.

Daarna ben ik de franjes gaan maken. De draadjes aan de verbindingen heb ik om en om afgehecht, de anderen heb ik laten zitten en op deze plekken de franjes gemaakt. De vorige keer schreef ik dat ik nadacht over een naam voor de omslagdoek. Ik blijf toch bij de laatste optie die ik had bedacht; 'De Colour popping bobbels shawl'. Ik ben ook benieuwd hoe het omslagdoek eruit komt te zien in andere kleurencombinaties. Het heeft een retro uitstraling gekregen en door de afwisseling van bolletjes en hokjes geeft het een leuk effect. De achterkant ziet er ook nog mooi uit vind ik. Ik ben blij met het opgenomen! Hoe vind jij hem geworden?

Zelfstandig ondernemer

Ik ben al aan het beslissen over een volgend ontwerp. Maar voordat ik iets nieuws ontmoette, vond ik het wel fijn om eerst het patroon van het omslagdoek te hebben verwerkt. Dat is vaak nog geen beste klusje. Het is zelfs de vraag of ik de vroege tijd aan haken en bloggen toekom. Ik heb namelijk allemaal spannend en nieuwe plannen voor de vorige maanden. Ik ga starten als zelfstandig ondernemer en ik ga een korte opleiding volgen. Heel veel zin in, maar je zult enorm begrijpen dat hier veel tijd en energie in gaat zitten. Sowieso zal ik na de wat grotere projecten, het kussen en de omslagdoek, kiezen voor iets kleinere projecten. Aan ideeën ontbreekt het in elk geval niet. Ik houd je op de hoogte!

Groetjes,

Eline

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.