Eline - Mijn nieuwste ontwerp

Omslagdoek

De afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan met de omslagdoek, mijn nieuwste ontwerp. Toen ik de vorige blog schreef, dacht ik dat ik de omslagdoek nu wel zo'n beetje af zou hebben. Maar ik ben ook nog met andere projecten bezig geweest, daarom ging het niet zo snel met de omslagdoek als gedacht. Ik heb het patroon van het Retro Squares Cushion verwerkt. Als je interesse hebt in het patroon, is het bij mij verkrijgbaar. Ik ben ook een vest aan het haken van mooie mohair bolletjes die ik kocht op vakantie in België. Helaas had ik net niet genoeg garen meer om de mouwen af ​​te maken. Dat is een nadeel als je eerst garen koopt en dan een patroon erbij zoekt. Ik heb nu garen gevonden dat dicht in de buurt komt van het garen dat ik heb gebruikt, dus ik kan het vest gaan maken. Dat komt goed uit, kan ik hem lekker doen nu het buiten steeds kouder wordt.

Een omslagdoek komt nu ook goed van pas. Als ik nou even doorhaak... Ik wil hem lekker groot maken, zodat je er heerlijk in weg kan kruipen. Ik ben al een aardig eind op weg. Het wordt een driehoekige omslagdoek. Ik ben begonnen met de punt. Elke toer meerder ik ontmoette een paar steken. Hoe groter het omslagdoek wordt, hoe langer je bezig bent met een toer. Ik ben tevreden met hoe het er tot nu toe uitziet. Het is een heerlijk haakwerk, niet te ingewikkeld om te maken, maar door de afwisseling van de steken en kleuren ook niet saai. De steken die ik gebruik zijn stokjes, bobbels en loskettingen, dat geeft een superleuk effect. Het wordt ook nog eens zacht en soepel, ook wel belangrijk voor een omslagdoek! Als ik de omslagdoek op de gewenste grootte heb, maak ik er nog franjes aan.

Naam?

Ondertussen zat ik na te denken hoe ik de omslagdoek zal gaan noemen. Ik moest denken aan het spel 3 op een rij, omdat je rossen 3 bobbels naast elkaar hebt en 3 bobbels boven elkaar. De bobbels in rood- en oranjetinten doen me denken aan besjes, dus toen dacht ik aan 'Berries all around me shawl' of 'Wrap me up with berries'. Maar toen bedacht ik dat, als je de omslagdoek in andere kleuren maakt, de besjes nergens op slaan. Ik zou het woord berries kunnen vervangen voor bobbles. Ik dacht ook nog aan 'In mijn nopjes' en aan 'Color popping bobbles shawl'. Genoeg ideeën, ik denk dat de laatste naam wordt, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Mocht jij nou een leuk idee hebben voor een naam die voorbij is bij mijn omslagdoek, laat het me dan weten. Wie weet gebruik ik die naam wel!

Patroon maker

Ik hoop binnenkort een begin te maken met de uitwerken van het patroon. Yarnsea heeft de pattern creator ontwikkeld, waarmee je haakpatronen kunt maken en uitwerken. Ik mag dit gaan testen en uitproberen, ik ben benieuwd. Als ik het patroon heb uitgewerkt, zoek ik één van meerdere haaksters die het patroon van de omslagdoek willen testenhaken. Als je nu al denkt: 'Dat lijkt me leuk!', stuur me dan zelfs een berichtje op Instagram via: @allerleimooisvaneline.

Ik haak nog lekker verder aan het omslagdoek en aan mijn vest. Bij de volgende blog hoop ik het gedeelte van het omslagdoek met je te delen! Dat zal in het nieuwe jaar zijn denk ik. Wat gaat de tijd snel zeg! Dan wil ik je nu al hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling toewensen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.