Maak kennis met Ebrine

Zelfs voorstellen

Hallo.

Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Ebrine, en woon met man, 2 dochters en teckel Simon in Zoetermeer.

Ik haak sinds eind 2016. Op aanraden van een collega, die ook haakte, ben ik eens via YouTube filmpjes gaan bekijken. Ik had nog nooit gehaakt, dus vond het beste een dingetje. Ik dacht namelijk dat ik het niet kon. Ik had nog een haaknaald en wat wol liggen en ben gaan oefenen. Al snel heb ik de smaak te pakken gekregen en ben ik op internet gaan zoeken naar gratis haakpatronen. Ik kwam een ​​patroon van een lammetje tegen. Niet het meest gemakkelijke patroon om mee te beginnen, maar ik heb doorgezet en het lukt.

Dit was het begin van mijn haakavontuur.

@kroeliez

Aangezien ik eigenlijk bijna dagelijks haak, vond ik het leuk om al mijn haakwerk te delen met anderen. Ik heb een account geopend op Facebook en een account geopend op Instagram. Eerst onder de naam Ebrine. Maar ik wilde eigenlijk een leuke naam voor dit account. uiteindelijk is dit dus Kroeliez geworden. Ik haak voornamelijk amigurumi. Maar ook dekens, bijtringen/rammelaars en sleutelhangers. Soms verkoop ik wat uit voorraad en krijg ik het verzoek om iets te haken.

Haken werkt voor mij als therapie en is ontspannend.

@troostknuffelsnederland

Een aantal maanden, nadat ik was begonnen met haken, kwam ik in contact met iemand die knuffels haakte voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of op de SEH komen. Mijn dochters waren al voorzien van een aantal, door mij gehaakte, knuffels, dus ik kreeg al een aardige voorraad. Ik heb toen een aantal knuffels gedoneerd voor dit goede doel. Al snel gaf diegene aan er mee te willen stoppen. Ik heb toen het stokje van haar overgenomen. Ik beheer nu dus Troostknuffels-Nederland. Er is zowel een account op Instagram als op Facebook.

We haken nu alleen voor de kinderen van het ziekenhuis waar ik werk. Ik ontvang regelmatig, door, gehaakte knuffels en die hendel ik met regelmaat van de andere kleuterafdeling en de SEH. Heel dankbaar en leuk om te doen.

ontwerpen

Begin dit jaar heb ik meegedaan aan een ontwerp-wedstrijd van een bekende wolwinkel. Ik had nog nooit een amigurumi ontworpen. De opdracht was, om met een bolletje zwart, wit en oranje garen en 2 bijtring-zwemvliezen een ontwerp van een pinguïn te maken. Ik heb de stevige schoenen gedaan en heb sindsdien mee gedaan. Ik kwam door de eerste selectie heen en uiteindelijk, met behulp van de stemmen van het publiek, heb ik deze ontwerp-wedstrijd gewonnen.

heb ik de smaak van het ontwerpen te pakken. Ik heb ook een eendje ontworpen en ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van weer een nieuw patroon. De ontwikkelingen hiervoor, zijn binnenkort ook via deze blog te volgen.

Creatieve groet, Ebrine

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.